Konstnärens ateljé blev galleri 2005

Nuvarande galleri som varit Gustafs ateljé  och arbetsplats sedan den byggdes på egna tomten 1972 och som städades av för att visa måleriet under Konstlivs utställningar, fungerar nu enbart som utställningslokal och en mötesplats för konstintresserade grupper eller enskilda. Så välkomna hit!

Renovering

En omfattande renovering av ateljén ägde rum 1995 efter en ritning av konstnär Maria Schad som ritat Hishults Konsthall. Lokalen fick då nuvarande  utseende och funktion. Högt till taket, rymd och ljus med ändamålsenliga takfönster. En härlig lokal för trivsamma sammankomster med konst att engagera sig i.

Så har det inte alltid varit! Vi byggde huset 1959. Det tänkta garaget blev inrett som en del av huset. En lokal att arbeta i och också  ha utställningar i. Vi räknade inte med bil i vår standard då.    Men det var ändå höjden av lycka  för Gustaf och mig som flyttat omkring på sexton olika ställen på grund av olika utbildningar att kunna bygga ett eget hus i Söndrum . Här har våra söner Jan-Erik och Paul fått växa upp i en sund miljö.

Tidigare ateljén

1954-56  när vi hyrde bostad i Stenhuggeriet körde Gustaf ned till  Sandhamn. Där fanns en gammal ateljé som tillhört olika konstnärer. Både han och konstnärskollegan Ragnar Andersson ockuperade ateljén som stått tom periodvis. Här är en senare bild av denna.

Nuvarande ateljé med takfönster i norr,  ljus och rymd påverkade möjligheterna att gå upp i format och stimulerade måleriet!

Trädgården med vattenfylld damm och all skön växtlighet i  i anslutning till galleriet gav ytterligare en dimension .

.